Mezinárodní recepty

Na poznávání kultur je spousta krásných věcí. Ta nejvíce "hmatatelná" je ale určitě skrze kuchyni. Ano, jazyk je také součástí kultury, o tom není pochyb, ale pravý kulturní šok zažijete určitě spíš při snídani, obědu nebo večeři. Sýr s marmeládou je jen jedním z mnoha příkladů ...

Sledujte mezinárodní recepty od YFU. Dozvíte se o zajímavých jídlech, která připravují hostitelské rodiny, studenti a dobrovolníci ze všech koutů světa.

Franský bramborový salát (Německo)

Franský bramborový salát (Německo)

Datum: 6. 4. 2016

Natalie z Německa strávila školní rok 2015/2016 u hostitelské rodiny v severních Čechách. Během chvíle se naučila česky tak, že ji kantoři známkovali bez úlev, zvládala psát dokonce i slohové práce. Oblíbila si floorbal a stejně jako doma se tu věnovala orientačnímu běhu. Vstřebala naši kulturu tak rychle, že ji okolí přestalo považovat za cizinku. Teď nám poslala recept na lahodný Franský bramborový salát, na který už nemusíme vzpomínat, ale můžeme si ho kdykoliv uvařit. Děkujeme a dobrou chuť!

Čírtkovic cookies (ČR/USA)

Čírtkovic cookies (ČR/USA)

Datum: 22. 3. 2016

V srpnu přijel Daniel z Dánska do vesničky u Kroměříže, aby zde strávil svůj výměnný rok. Neznal češtinu ani místní zvyky. Všichni v jeho hostitelské rodině už v předstihu řešili, jak se s ním spřátelit. A zkusili to také přes tyhle cookies, na kterých si doma vždycky rádi všichni pochutnají. Americké sušenky si v rodině upravili do vlastního receptu. Upečte si je podle něj i vy a zkuste si při tom představit, jaké to je, poznávat novou zemi, nové kamarády i nové chutě. Nebo si přečtěte další zážitky ostatních studentů.

Frijoles Chaross (Mexiko)

Frijoles Chaross (Mexiko)

Datum: 17. 3. 2016

Kovbojské fazole Frijoles Chaross jsou klasikou mexické kuchyně. Na brunchi nám je uvařila výměnná studentka Diana z Mexika. Jak prozradil její hostitelský tatínek, doma si své fazole Diana dochucuje tak, že jsou opravdu hodně pálivé. Pokrm má konzistenci polévky a jí se jako hlavní jídlo. Je vhodné jej doplnit rajčatovou salsou, do které se namáčí tortillové chipsy, nebo se salsa může přidat přímo do misky.

Empanadas (Argentina)

Empanadas (Argentina)

Datum: 7. 3. 2016

Plněné kapsičky Empanadas, to je oblíbený pokrm ve španělsky mluvících zemí. V Praze nám je upekla při své návštěvě výměnná studentka Nayla z Argentiny, a předala nám svůj nejoblíbenější recept. Máte tak jedinečnou možnost si je také zamilovat. Nebojte se použít běžné listové těsto, Nayla potrvzuje, že je naprosto stejné jako to argentinské. 

Chivitos (Uruguay)

Chivitos (Uruguay)

Datum: 1. 3. 2016

Křupavé, šťavnaté, plné chuti. To jsou uruguayjské sendviče Chivitos, kde není žádná složka navíc. Na International Brunch, který v únoru zorganizovali dobrovolníci YFU, Chivitos přinesl výměnný student Marcos z Uruguaye. Ten svůj rok právě prožívá u hostitelské rodiny v České republice. 

Domácí medovník (Česká republika)

Domácí medovník (Česká republika)

Datum: 15. 7. 2013

Elizabeth, YFU studentka připravující se na výměnu do Francie, přinesla na předodjezdový seminář  vlastnoručně upečený vynikající medovník. Všem tak moc chutnal, takže jsme rádi, že se podělila i o jeho recept, který také může posloužit jako inspirace pro budoucí výměnné studenty lámající si hlavu nad tím, co upečou své hostitelské rodině za domácí pochoutku.

Sa te - kuřecí špízky s pikantní burákovou omáčkou (Thajsko)

Sa te - kuřecí špízky s pikantní burákovou omáčkou (Thajsko)

Datum: 13. 5. 2013

Do České republiky přijíždějí studenti z různých koutů světa. Pro studenty z Thajska je to tady opravdová exotika. Rodina Strouhalových hostí thajskou výměnnou studentku Mind a díky tomu si pochutnává na domácích receptech tamější kuchyně. O ten nejoblíbenější se podělili.

Mrkvový dort po švýcarsku - Rüeblitorte

Mrkvový dort po švýcarsku - Rüeblitorte

Datum: 7. 5. 2013

Švýcarsko je zemí nejen sýrů a čokolády. Všichni studenti YFU, kteří si tuto zemi vybrali, se také setkali s vyhlášeným místním mrkovým koláčem Rüeblitorte. Na každoroční setkání International Dinner jej připravila Barbara John, Švýcarka žijící již 15 let v České republice a maminka dvou výměnných studentů.

Mousse à la banane - banánová pěna (Réunion)

Mousse à la banane - banánová pěna (Réunion)

Datum: 3. 5. 2013

Réunion je tropický ostrov uprostřed Indického oceánu, tudíž na něm rostou ovoce nám neznámá a exotická. Můžeme si ale přecejenom přiblížit tamější chutě jedním ovocem nám dobře známým - banánem. Dobrovolnice Lída doporučuje další recept z kreolské kuchyně. Po hlavním jídle (kuře po kreolsku) nyní následuje dezert.

Nahoru Tisk Zpět

YFU je nezisková organizace, která nabízí studium pro středoškoláky formou studijních pobytů v zahraničí. Studuj v zahraničí, poznej novou kulturu, nauč se nový jazyk, osamostatni se a rozšíř si obzory. Nabízíme studium v zahraničí s pobytem u hostitelských rodin. Nauč se cizí jazyk a poznej svět přímo na vlastní kůži, studuj rok v zahraničí! YFU nabízí semestrální a roční pobyty v zahraničí pro středoškoláky.

YFU Česká republika

Bořivojova 17
13000 Praha 3

+420 222 211 950
info@yfu.cz
http://www.yfu.cz
 

YFU je nezisková organizace, která nabízí studium pro středoškoláky formou studijních pobytů v zahraničí. Studuj v zahraničí, poznej novou kulturu, nauč se nový jazyk, osamostatni se a rozšíř si obzory. Nabízíme studium v zahraničí s pobytem u hostitelských rodin. Nauč se cizí jazyk a poznej svět přímo na vlastní kůži, studuj rok v zahraničí! YFU nabízí semestrální a roční pobyty v zahraničí pro středoškoláky.