Bretaňský jablečný koláč (Francie)

Datum: 25. 7. 2020

Do rubriky mezinárodních receptů patří nejen exotická jídla z Japonska nebo zemí Jižní Ameriky - své místo tu má i vynikající Bretaňský jablečný koláč z Francie, jehož recepto pro vás přichystala Markéta Kratochvílová.

Recept na Bretaňský jablečný koláč

Země původu: Francie

Šéfkuchařka: Markéta Kratochvílová

Ingredience

  • 130 g cukru
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 4 vejce
  • 3 velká jablka
  • lžička rumu nebo pár kapek rumové tresti

Pracovní postup

  • Cukr dobře ušleháme s vejci, přidáme mouku a vše dobře promícháme.
  • Máslo rozpustíme, vychladlé přilijeme do směsi a přidáme rum.
  • Když je těsto hladké, přidáme nakrájená jablka (klidně větší kousky jablek, pak je do čeho kousnout).
  • Promícháme a vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy.
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 min a pak dopékáme dalších 15 min zvolna. 

Odkazy

Staňte se hostitelskou rodinou

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů

Nahoru Tisk Zpět

Řekni to rodičům

Markéta Kratochvílová

další články

YFU je nezisková organizace, která nabízí studium pro středoškoláky formou studijních pobytů v zahraničí. Studuj v zahraničí, poznej novou kulturu, nauč se nový jazyk, osamostatni se a rozšíř si obzory. Nabízíme studium v zahraničí s pobytem u hostitelských rodin. Nauč se cizí jazyk a poznej svět přímo na vlastní kůži, studuj rok v zahraničí! YFU nabízí semestrální a roční pobyty v zahraničí pro středoškoláky.

YFU Česká republika

Bořivojova 17
13000 Praha 3

+420 222 211 950

http://www.yfu.cz
 

YFU je nezisková organizace, která nabízí studium pro středoškoláky formou studijních pobytů v zahraničí. Studuj v zahraničí, poznej novou kulturu, nauč se nový jazyk, osamostatni se a rozšíř si obzory. Nabízíme studium v zahraničí s pobytem u hostitelských rodin. Nauč se cizí jazyk a poznej svět přímo na vlastní kůži, studuj rok v zahraničí! YFU nabízí semestrální a roční pobyty v zahraničí pro středoškoláky.