Datum: 6. 4. 2016
Natalie z Německa strávila školní rok 2015/2016 u hostitelské rodiny v severních Čechách. Během chvíle se naučila česky tak, že ji kantoři známkovali bez úlev, zvládala psát dokonce i slohové práce. Oblíbila si floorbal a stejně jako doma se tu věnovala orientačnímu běhu. Vstřebala naši kulturu tak rychle, že ji okolí přestalo považovat za cizinku. Teď nám poslala recept na lahodný Franský bramborový salát, na který už nemusíme vzpomínat, ale můžeme si ho kdykoliv uvařit. Děkujeme a dobrou chuť!
Recept na Franský bramborový salát
Země původu: Německo
Šéfkuchař: Natalie Huhn
Doba přípravy: 20 min + čas na uvaření brambor
Ingredience
- 750 gramů brambor
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce octa
- 1 špetka soli
- 1 špetka cukru
- 1/4 litrů zeleninového vývaru (horký)
- podle volby i kyselé okurky a 1 lžíce hořčice
Pracovní postup
- Oloupeme brambory a uvaříme je.
- Necháme je trochu vychladnout a pak je nakrájíme na kousky.
- Přidáme olej, ocet, sůl a cukr.
- Jako poslední (krátce před jídlem) zaléváme vývar na brambory a necháme salát 15 minut s víkem stát, Franský bramborový salát se má jíst teplý.