Datum: 17. 3. 2016
Kovbojské fazole Frijoles Chaross jsou klasikou mexické kuchyně. Na brunchi nám je uvařila výměnná studentka Diana z Mexika. Jak prozradil její hostitelský tatínek, doma si své fazole Diana dochucuje tak, že jsou opravdu hodně pálivé. Pokrm má konzistenci polévky a jí se jako hlavní jídlo. Je vhodné jej doplnit rajčatovou salsou, do které se namáčí tortillové chipsy, nebo se salsa může přidat přímo do misky.
Recept na Frijoles Chaross
Země původu: Mexiko
Šéfkuchař: Diana
Ingredience
- 500g fazolí pinto (bílé strakaté)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- slanina
- choriso (nebo jiná pikantní klobása)
- šunka
- 2 rajčata
- zelená paprička jalapeňos
- sůl
Postup
- Fazole vložíme do vody, kam přidáme jednu cibuli a česnek. Ty po uvaření vytáhneme. Vaříme 90 minut v tlakovém hrnci, nebo 3 hodiny v hrnci normálním. Po uvaření fazole osolíme.
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu
- K slanině přidáme nakrájené chorizo
- Na kostičky nakrájíme šunku, 1 cibuli a rajčata, podle chuti jalapeňos, promícháme a lehce opečeme.
- Vše přidáme do uvařených fazolí.
- Prohřejeme, dále již nevaříme.