Ingredience pro Pad Thai:
Omáčka:
- Tamarindová omáčka
- Rybí omáčka
- Palmový cukr
- (Vše v poměru 1:1, vařit do zhoustnutí)
- Tvrdé tofu (nakrájet na větší kousky, protože se vařením zmenší)
- Sušené krevety
- 70% vařené krevety
- 40% vařená míchaná vejce
- Rýžové nudle (blanšírovat v horké vodě na 10 sekund)
- Voda (na vaření)
Postup (EN):
The sauce consists of tamarind sauce, fish sauce, and palm sugar in a 1:1 ratio 1)boiled until thickened. Other components in the dish 1)fried firm tofu and dried shrimp (you should cut firm tofu bigger than vou want because when it is cooked, it will be smaller) 2)70% cooked shrimp 3]40% cooked scramble egg. To stir-fry 1) boil water until boiling, 2)then blanch the noodles for about 10 seconds before immediately stir-frying them. 3]Add the sauce according to preference (usually 3 tablespoons per serving of Pad Thai), 3)then add the other prepared ingredients to the dish 4)Stir-fry until the noodles are cooked Finish!
Postup (CZ):
- Omáčka: Smíchejte tamarindovou omáčku, rybí omáčku a palmový cukr v poměru 1:1. Vařte, dokud směs nezhoustne.
- Příprava komponentů:
- Tofu nakrájejte na větší kousky a smažte.
- Připravte sušené krevety.
- Předvařte krevety do 70% vaření.
- Připravte míchaná vejce do 40% vaření.
- Nudle: Přiveďte vodu k varu, blanšírujte nudle asi 10 sekund, poté je ihned smažte.
- Smažení:
- Přidejte omáčku podle chuti (obvykle 3 lžíce na porci Pad Thai).
- Přidejte připravené ingredience do pánve.
- Smažte, dokud nejsou nudle uvařené.