Ingredience:
- 3 vejce
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukrářských piškotů
- Amaretto (dle chuti)
- Silná káva (dle chuti)
- Holandské kakao na posypání
Pomůcky:
- 3 misky
- Forma (např. na lasagne)
Postup:
- Rozdělte vejce na žloutky a bílky.
- Žloutky s mascarpone a vanilkovým cukrem míchejte nad vodní lázní, dokud směs nezíská hladkou konzistenci.
- Ve druhé misce vyšlehejte smetanu do tuha. V třetí misce vyšlehejte bílky do pevného sněhu.
- Piškoty namočte nebo pokapejte směsí kávy a amaretta. Poté je vyskládejte do formy.
- Smíchejte všechny směsi z misek dohromady a rovnoměrně je rozetřete na vrstvu piškotů.
- Pokud máte ještě ingredience, vytvořte druhou vrstvu stejným způsobem.
- Dezert dejte do lednice na minimálně 3 hodiny, aby se odležel. Před podáváním posypte holandským kakaem.
Dobrou chuť!