Tiramisu (Itálie)

Tiramisu (Itálie)
Datum:

Tento recept na tiramisu je velmi oblíbený mezi našimi dobrovolníky a máme ho od dobrovolníka Kuby. Tiramisu je tradiční italský dezert, který pochází z oblasti Benátska. Jeho název znamená "zvedni mě" nebo "rozvesel mě", což odkazuje na povzbuzující kombinaci kávy, kakaa a likéru. 

Ingredience: 
  • 3 vejce
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukrářských piškotů
  • Amaretto (dle chuti)
  • Silná káva (dle chuti)
  • Holandské kakao na posypání 
Pomůcky: 
  • 3 misky
  • Forma (např. na lasagne) 
Postup: 
  1. Rozdělte vejce na žloutky a bílky.
  2. Žloutky s mascarpone a vanilkovým cukrem míchejte nad vodní lázní, dokud směs nezíská hladkou konzistenci.
  3. Ve druhé misce vyšlehejte smetanu do tuha. V třetí misce vyšlehejte bílky do pevného sněhu.
  4. Piškoty namočte nebo pokapejte směsí kávy a amaretta. Poté je vyskládejte do formy.
  5. Smíchejte všechny směsi z misek dohromady a rovnoměrně je rozetřete na vrstvu piškotů.
  6. Pokud máte ještě ingredience, vytvořte druhou vrstvu stejným způsobem.
  7. Dezert dejte do lednice na minimálně 3 hodiny, aby se odležel. Před podáváním posypte holandským kakaem. 

 Dobrou chuť!