Suroviny:
- 3 ks pórku
- 500 g mletého hovězího/ vepřového masa
- 1 velká cibule
- Sahnkäse -> smetanový sýr 2x normální 1x bylinkový
- 2 konzervy žampionů
- 2 lžíce másla nebo oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Příprava surovin:
- Pórek omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
- Připravte mleté maso.
Smažení cibule a masa:
- Na rozpáleném pánvi rozpalte máslo nebo olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezezlátne.
- Jakmile je cibule sklovitá, přidejte mleté maso do pánve.
- Smažte maso s cibulí, dokud není zcela uvařené.
Přidání pórku:
- Přidejte nakrájený pórek do pánve s masem a cibulí.
- Promíchejte a restujte asi 5 minut, nebo dokud pórek nezměkne a násedně přidejte cca půl litr vody a nechte celou směs 5 minut provařit (vody dejte raději méně, polévka se dá vždy naředit).
Přidání sýrů a žampionů:
- K masu, cibuli a pórku ve vařící se směsi přidejte smetanové sýry.
- Za stálého míchání vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě spojí a polévka zahustí.
- Jakou poslední přidejte kozervované žampiony, které si předem opláchete v cedníku.
Ochucení a servírování:
- Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Podávejte teplé, ideálně s křupavým chlebem nebo topinkami.
Takto připravená Käselauch Suppe je bohatá na chuť a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky!