Pórková polévka, Käselauch suppe (Německo)

Pórková polévka, Käselauch suppe (Německo)
Veronika Ratonyi
Další články
Datum:
Recept na Käselauch Suppe

Německá kuchyně se vyznačuje bohatstvím chutí a tradicí, která se přenáší z generace na generaci. Jedním z důležitých pokladů této kulinářské kultury je käselauch suppe, smetanová polévka z pórku. Tato jedinečná polévka spojuje tradiční ingredience s překvapivě jednoduchým postupem přípravy.

Suroviny:

  • 3 ks  pórku
  • 500 g mletého hovězího/ vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • Sahnkäse -> smetanový sýr 2x normální 1x bylinkový
  • 2 konzervy žampionů
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Příprava surovin:
    • Pórek omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
    • Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
    • Připravte mleté maso.
Smažení cibule a masa:
    • Na rozpáleném pánvi rozpalte máslo nebo olej.
    • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezezlátne.
    • Jakmile je cibule sklovitá, přidejte mleté maso do pánve.
    • Smažte maso s cibulí, dokud není zcela uvařené.
Přidání pórku:
    • Přidejte nakrájený pórek do pánve s masem a cibulí.
    • Promíchejte a restujte asi 5 minut, nebo dokud pórek nezměkne a násedně přidejte cca půl litr vody a nechte celou směs 5 minut provařit (vody dejte raději méně, polévka se dá vždy naředit).
Přidání sýrů a žampionů:
    • K masu, cibuli a pórku ve vařící se směsi přidejte smetanové sýry.
    • Za stálého míchání vařte dalších 5 minut, dokud se všechny chutě spojí a polévka zahustí.
    • Jakou poslední přidejte kozervované žampiony, které si předem opláchete v cedníku.
Ochucení a servírování:
    • Podle chuti přidejte sůl a pepř.
    • Podávejte teplé, ideálně s křupavým chlebem nebo topinkami.

Takto připravená Käselauch Suppe je bohatá na chuť a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky!