Bretaňský jablečný koláč (Francie)

Bretaňský jablečný koláč (Francie)
Datum:

Do rubriky mezinárodních receptů patří nejen exotická jídla z Japonska nebo zemí Jižní Ameriky - své místo tu má i vynikající Bretaňský jablečný koláč z Francie, jehož recepto pro vás přichystala Markéta Kratochvílová.

Recept na Bretaňský jablečný koláč

Země původu: Francie

Šéfkuchařka: Markéta Kratochvílová

Ingredience

  • 130 g cukru
  • 130 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 4 vejce
  • 3 velká jablka
  • lžička rumu nebo pár kapek rumové tresti

Pracovní postup

  • Cukr dobře ušleháme s vejci, přidáme mouku a vše dobře promícháme.
  • Máslo rozpustíme, vychladlé přilijeme do směsi a přidáme rum.
  • Když je těsto hladké, přidáme nakrájená jablka (klidně větší kousky jablek, pak je do čeho kousnout).
  • Promícháme a vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy.
  • Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 min a pak dopékáme dalších 15 min zvolna. 

Odkazy

Staňte se hostitelskou rodinou

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů