Empanadas (Argentina)

Empanadas (Argentina)
Datum:

Plněné kapsičky Empanadas, to je oblíbený pokrm ve španělsky mluvících zemí. V Praze nám je upekla při své návštěvě výměnná studentka Nayla z Argentiny, a předala nám svůj nejoblíbenější recept. Máte tak jedinečnou možnost si je také zamilovat. Nebojte se použít běžné listové těsto, Nayla potrvzuje, že je naprosto stejné jako to argentinské. 

Recept na Empanadas

Země původu: Argentina

Šéfkuchař: Nayla

Doba přípravy: 2 hodiny 

Ingredience 

  • Listové těsto
  • 300g sýru
  • 300g šunky
  • 3 nebo 4 rajčata
  • 120g bílý jogurt
  • Oblíbené koření (oregano, paprika...)
  • 1 vejce
  • Olej

Postup

 
  1. Předehřejte troubu na 180°C
  2. Listové těsto rozválejte na 2mm 
  3. Vykrojte kolečka ve velikosti dlaně. Přikryjte je utěrkou, aby neoschly
  4. Nakrájejte šunku, sýr a rajčata na malé kousky (1 cm x 1 cm)
  5. V misce smíchejte šunku, sýr, rajčata. Přidejte jogurt a ochuťte kořením.
  6. Nyní naplňte kapsičky. Na dlaň si položte vykrojené kolečko, doprostřed vložte 1 polévkovou lžíci směsi a překlopte kolečko napůl. Prsty stlačte konce těsta k sobě, pečlivě je přitlačujte od krajního rohu až na druhý konec, aby se kapsička uzavřela
  7. Vyložte na pekáč vymazaný olejem
  8. Kapsičky pomašlujte rozšlehaným vejcem
  9. Pečte zhruba 15 minut až zezlátnou

Odkazy

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů