Franský bramborový salát (Německo)

Franský bramborový salát (Německo)
Datum:

Natalie z Německa strávila školní rok 2015/2016 u hostitelské rodiny v severních Čechách. Během chvíle se naučila česky tak, že ji kantoři známkovali bez úlev, zvládala psát dokonce i slohové práce. Oblíbila si floorbal a stejně jako doma se tu věnovala orientačnímu běhu. Vstřebala naši kulturu tak rychle, že ji okolí přestalo považovat za cizinku. Teď nám poslala recept na lahodný Franský bramborový salát, na který už nemusíme vzpomínat, ale můžeme si ho kdykoliv uvařit. Děkujeme a dobrou chuť!

Recept na Franský bramborový salát

Země původu: Německo

Šéfkuchař: Natalie Huhn

Doba přípravy: 20 min + čas na uvaření brambor

Ingredience

  • 750 gramů brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • 1/4 litrů zeleninového vývaru (horký)
  • podle volby i kyselé okurky a 1 lžíce hořčice

Pracovní postup

  • Oloupeme brambory a uvaříme je.
  • Necháme je trochu vychladnout a pak je nakrájíme na kousky.
  • Přidáme olej, ocet, sůl a cukr.
  • Jako poslední  (krátce před jídlem) zaléváme vývar na brambory a necháme salát 15 minut s víkem stát, Franský bramborový salát se má jíst teplý.

Odkazy

Staňte se hostitelskou rodinou

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů