Frijoles Chaross (Mexiko)

Frijoles Chaross (Mexiko)
Datum:

Kovbojské fazole Frijoles Chaross jsou klasikou mexické kuchyně. Na brunchi nám je uvařila výměnná studentka Diana z Mexika. Jak prozradil její hostitelský tatínek, doma si své fazole Diana dochucuje tak, že jsou opravdu hodně pálivé. Pokrm má konzistenci polévky a jí se jako hlavní jídlo. Je vhodné jej doplnit rajčatovou salsou, do které se namáčí tortillové chipsy, nebo se salsa může přidat přímo do misky.

Recept na Frijoles Chaross

Země původu: Mexiko

Šéfkuchař: Diana

Doba přípravy: 10 min příprava + vaření fazolí 3 hod / s tlakovým hrncem 90 min
 

Ingredience

  • 500g fazolí pinto (bílé strakaté)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • slanina
  • choriso (nebo jiná pikantní klobása)
  • šunka
  • 2 rajčata
  • zelená paprička jalapeňos
  • sůl

Postup

  1. Fazole vložíme do vody, kam přidáme jednu cibuli a česnek. Ty po uvaření vytáhneme. Vaříme 90 minut v tlakovém hrnci, nebo 3 hodiny v hrnci normálním. Po uvaření fazole osolíme.
  2.  Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu
  3. K slanině přidáme nakrájené chorizo
  4. Na kostičky nakrájíme šunku, 1 cibuli a rajčata, podle chuti jalapeňos, promícháme a lehce opečeme.
  5. Vše přidáme do uvařených fazolí. 
  6. Prohřejeme, dále již nevaříme.

Odkazy

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů