Torrijas (Španělsko)

Torrijas (Španělsko)
Datum:

Torrijas jsou tradiční španělský pokrm, který se připravuje vždy na Velikonoce. Zkuste si kousek Španělska doma ochutnat i vy podle dnešního receptu naší dobrovolnice Káti.

Ingredience: 

  • chleba (nejlépe něco na způsob bílé bagety
  • cca 400 ml rostlinného mléka 
  • sirup (javorový/agáve/...) nebo cukr 
  • cca 4 lžíce mouky 
  • voda 
  • skořice (možno vynechat) 
  • olej na smažení

Postup: 

  • Smícháme mlíko s trochou sirupu. Jestliže používáme cukr, ohřejeme mléko a cukr v něm rozpustíme.
  • Z mouky a vody (v poměru cca 1:1) vytvoříme těstíčko, přidáme skořici podle chuti.
  • Nakrájíme chléb na cca 1-2cm tlusté krajíce a namočíme je krátce z obou stran do mléka, potom obalímě v těstíčku.
  • Smažíme na oleji z obou stran dozlatova (vysoká teplota, aby nenasákly tolik oleje).
  • Osušíme papírovou utěrkou od oleje a buď obalíme v cukru se skořicí, nebo polejeme sirupem/medem dle libosti.

Poznámky: 

  • Čím starší a tvrdší chleba, tím déle se namáčí, a naopak - aby se nerozpadl.
  • Torrijas se můžou péct i na styl zemlbáby (torrijas al horno).
  • Pokud máme celou skořici, můžeme ji povařit v mléce, ve kterém se pak chléb namáčí.
  • Pro neveganskou verzi můžete použít normální mléko a místo těstíčka obalit v rozšlehaných vajíčkách.

Odkazy

Staňte se hostitelskou rodinou

Studium v zahraničí

Jak se přihlásit

Často kladené dotazy

Hostitelská rodina

Zážitky studentů