Ingredience:
- chleba (nejlépe něco na způsob bílé bagety
- cca 400 ml rostlinného mléka
- sirup (javorový/agáve/...) nebo cukr
- cca 4 lžíce mouky
- voda
- skořice (možno vynechat)
- olej na smažení
Postup:
- Smícháme mlíko s trochou sirupu. Jestliže používáme cukr, ohřejeme mléko a cukr v něm rozpustíme.
- Z mouky a vody (v poměru cca 1:1) vytvoříme těstíčko, přidáme skořici podle chuti.
- Nakrájíme chléb na cca 1-2cm tlusté krajíce a namočíme je krátce z obou stran do mléka, potom obalímě v těstíčku.
- Smažíme na oleji z obou stran dozlatova (vysoká teplota, aby nenasákly tolik oleje).
- Osušíme papírovou utěrkou od oleje a buď obalíme v cukru se skořicí, nebo polejeme sirupem/medem dle libosti.
Poznámky:
- Čím starší a tvrdší chleba, tím déle se namáčí, a naopak - aby se nerozpadl.
- Torrijas se můžou péct i na styl zemlbáby (torrijas al horno).
- Pokud máme celou skořici, můžeme ji povařit v mléce, ve kterém se pak chléb namáčí.
- Pro neveganskou verzi můžete použít normální mléko a místo těstíčka obalit v rozšlehaných vajíčkách.
Odkazy
Staňte se hostitelskou rodinou
Studium v zahraničí
Jak se přihlásit
Často kladené dotazy
Hostitelská rodina
Zážitky studentů